Artikler

GÅ, IKKE LØBE!

Sådan hjælper gå-fodbold de ældre med at holde sig aktive.

Med alderen, bliver nogle aktiviteter som før var nemme at udføre, tiltagende mere besværlige. For mange tidligere sportsaktive forsvinder konkurrencegenet ikke, til trods for at kroppen ikke længere følger med, helt som den har gjort før. I et forsøg på at tilfredsstille denne konkurrencetørst, er ”Gå-fodbold” blevet født. Har du ikke hørt om gå-fodbold før? Bare rolig, så er du ikke den eneste, som det lyder handler det om at gå, ikke løbe.

Gå-fodbold er et spil i lavt tempo, designet til at holde ældre mennesker aktive og væk fra lænestolen. Det er i mod reglerne at løbe, for at nedsætte risikoen for skader. Hver spiller på banen skal til en hver tid have én fod på jorden, for på den måde, at bevise at han eller hun går og ikke løber. Det er sværere end du tror!

Deltagere i gå-fodbold har bl.a. oplevet vægttab, nedsættelse af blodtryk, øget mobilitet og en masse andre unægtelige sundhedsfordele på baggrund af øget aktivitet. Sports- og fysioterapeuter har endda implementeret Gå-fodbold som en måde at rehabilitere deres patienter på. Lad dig ikke narre ad spillets tempo, det er yderst konkurrencepræget!

Og lad os ikke glemme at Gå-fodbold faktisk er rigtig sjovt!

Gå ikke løbe, ja sporten har hurtigt spredt sig gennem Europa. Tidligt i april, sponsorerede Stannahs Stolelifte en turnering i Italien for at sprede budskabet om sporten. Stannahs mission er, at opfylde de behov som dem, der til trods for deres alder, ønsker at leve komfortabelt. Med en stolelift fra Stannah kan de ældre nemt bevæge sig i deres hjem, både sikkert og selvstændigt.

Gå-fodbold og Stannah bestrider sig på at give muligheden for øget mobilitet til ældre, hvorfor Stannah var et perfect match til at sponsorere turneringen i Italien. Stannah stolelifte og Gå-fodbold er bevis på, at alderdom ikke behøver at fraholde dig fra forsat at forfølge dine drømme.