Typiske spørgsmål

Inden du beslutter dig for at få installeret en stolelift har du sikkert en række spørgsmål, som du gerne vil have svar på. Vi har derfor samlet svarene på de oftest stillede spørgsmål her. Ønsker du yderligere information, skal du blot ringe til os på 80 37 37 37 eller sende en mail til info@botved.dk. Vi står altid klar til at hjælpe dig.

Her er svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål. 

Trappelift eller stolelift?

Oftest Kært barn har mange navne. En trappelift og en stolelift er èn og samme ting.

Skal jeg betale for at få et tilbud?

Nej. Tilbud og rådgivning fra A. P. Botved er gratis og helt uforpligtende. Udfyld blot kontaktformularen her og få en uforpligtende snak med os.

Er min trappe for smal til en stolelift?

Moderne stolelifte kan folde både sæde, armlæn og fodstøtte sammen, så de ikke stikker mere end 35 centimeter ud fra væggen. Der er hermed god plads for andre til også at benytte trappen. Når liften er i brug, fylder den små 70 cm målt fra væggen.

Kan stolelifte køre om hjørner?

Ja, alle indendørs stolelifte er designet til trapper, der enten knækker eller buer. De kan køre langs væggen eller langs gelænderet og gøre ophold for af- og påstigning på flere etager undervejs.

Hvor meget støjer en stolelift?

Moderne stolelifte er så godt som lydløse. De er batteridrevne, hvilket sikrer en jævn og rolig drift.

Hvad hvis strømmen svigter?

Stoleliften er batteridrevet og kører videre, selvom strømmen skulle gå. Med fuldt opladt batteri kan den køre næsten 10 ture på en normal trappe.

Hvor længe holder batteriet?

Ved normal brug vil et batteri først skulle skiftes efter 3-5 års drift. Hvis du tegner servicekontrakt med A. P. Botved, skal du kun betale for selve batteriet. Udskiftningen er uden beregning.

Hvordan genoplades batteriet?

Batteriet oplader automatisk, når liften er parkeret for enden af trappen 
– oppe eller nede. Eneste undtagelse er Stannah 320 & 600, som oplader løbende.

Er jeg forpligtet til at købe?

Nej, slet ikke. Rådgivning og tilbud fra A. P. Botved er gratis og forpligter ikke til noget som helst. Vi besøger dig en dag, der passer dig, så vi sammen kan vende alle spørgsmål og finde løsninger på eventuelle særlige behov. Samtidig tager vi de nøjagtige mål på trappen, og efter blot et par dage har du et skriftligt tilbud i postkassen. Herefter står det dig helt frit for, om du vil slå til eller ej.

Hvor meget koster en stolelift?

Alle produkter er skræddersyet til dine specifikke behov, og derfor varierer priserne. De kan ændre sig afhængigt af den konkrete trappes dimensioner, den valgte stolelift model og eventuelt yderligere udstyr, som du vælger. Ønsker du at vide mere? Book et gratis og uforpligtende møde med èn af vores højtuddannede salgskonsulenter og få en professionel vurdering og et skriftligt, personligt tilbud. 

Hvornår vil min stolelift være klar til levering?

Leveringstidspunktet afhænger af hvilken type stolelift, du har bestilt. For et lige skinneforløb vil den normale leveringstid være mellem 3-4 uger efter modtagelse af ordren. For en stolelift med kurvet trappeforløb, vil levering typisk være på 5-7 uger fra modtagelse af ordren. I nogle tilfælde kan vi dog foretage hasteopsætninger.

Hvor lang tid tager installationen?

Det tager kun et par timer at installere din stolelift, fordi den er specielt fremstillet til din trappe. En Stannah-lift fastgøres til trappens trin og ikke til væggen, hvilket er en forholdsvis enkel montering. Inden vores montør afslutter besøget har han ryddet op, testet stoleliften grundigt og vist dig, hvor nem den er at bruge.

Hvor lang er garantien på min stolelift?

Stoleliften er omfattet af de sædvanlige 24 måneders garanti efter dansk lov. Herudover kan du tegne en særlig forsikring, der dækker alle dele i yderligere 3 år.

Kan jeg tegne kontrakt på serviceeftersyn?

I Danmark er et årligt eftersyn af stolelifte lovpligtigt, hvis der er offentlig adgang til din stolelift, og det skal altid udføres af en autoriseret tekniker. Eftersynet omfatter kontrol af bærende dele, maskineri, sikkerhedsudstyr m.v. og slidte dele udskiftes. Efter hvert besøg udarbejder vi en rapport, som underskrives af teknikeren. Hvis du tegner kontrakt med A. P. Botved, kontakter vi dig automatisk, når det er ved at være tid til eftersyn af din lift. En servicekontrakt koster 975,00 kr. årligt (ekskl. moms).

Hvilke typer servicekontrakter tilbyder I?

Vi tilbyder 2 typer af servicekontrakter. 

  • Standard – Regelmæssig service med faste, aftalte intervaller
  • Premium – All-inclusive – dækker alle reparationer som følge af pludselige og uforudsete mekaniske eller elektriske nedbrud inkl. transportomkostninger

Kan jeg få service uden kontrakt?

Ja. Også selvom du ikke har tegnet servicekontrakt med A. P. Botved, rykker vi gerne ud og giver dig et tilbud på en reparation på stedet.

Kan jeg købe en brugt, istandsat stolelift?

Ja, vi har både tilbud til både lige og kurvede trappeforløb, dog vil skinnerne til en trappe med kurvet forløb altid være nye, idet de skal skræddersys til din trappe.

Kan jeg leje en stolelift?

I visse tilfælde vil leje af en stolelift være en oplagt løsning frem for køb. A. P. Botved vil som regel kunne tilbyde udlejning af stolelifte til ligeløbstrapper, men leje af stolelifte til kurvede trappeforløb er også en mulighed. Disse stolelifte vil være brugte, hvorfor udvalget vil være begrænset. Renoverede stolelifte kommer med den samme kvalitetssikring, både for lige og buede trapper og du vil modtage samme garanti som en hver anden stolelift kunde. En brugt Stannah stolelift vil altid blive testet nøje af vores team af ingeniører, og vil kun blive genopsat, når den opfylder vores egne krævende standarder for kvalitet og sikkerhed. Derfor kan du være sikker på, at når en renoveret Stannah stolelift er installeret i dit hjem, er den lige så god som en ny – trods alt, har den stadig Stannah til efternavn.

Hvad sker der, hvis jeg ikke længere har brug for min stolelift?

Et af de oftest stillede spørgsmål vi får. Når du ikke længere har brug for din stolelift, kan vi fjerne og bortskaffe den, i overensstemmelse med de aktuelle miljøstandarder og genbrugsordninger.

Hvilke kvalitets- og sikkerhedsstandarder skal en Stannah stolelift have?

Alle Stannah stolelifte er fremstillet og testet i overensstemmelse med de nyeste europæiske og britiske sikkerhedsstandarder. De gennemgår strenge tests og analyser, for at sikre kritiske faktorer for sikkerhed opnås i hele design- og fremstilling processen.

Hvordan lejer jeg en stolelift?

At leje en stolelift hos os, er en enkel proces og giver dig alle fordelene som ved køb af en ny eller istandsat stolelift, men man kun betale en måned ad gangen. For at benytte vores lejeordning, kræver vi en engangsbetaling til at dække administration, installation og efterfølgende fjernelse af stoleliften. Du er velkommen til at annullere aftalen på hvilket som helst tidspunkt, og er kun forpligtet til en minimums lejeperiode på 6 mdr.

Hvilke stolelifte kan jeg leje / købe?

I disse dage kan stolelifte monteres på stort set alle slags trapper. Har du en trappe med lige forløb kan du drage fordel af en slimline skinne, der maksimerer den tilgængelige plads til andre, mens mere komplekse trapper kan forsynes med en skræddersyet skinne, der vil følge drejninger af dine trapper smukt. Både vores lige og kurvede skinner er monteret på trappen, ikke til væggene, hvilket gør installationen hurtig og nem. 

Kan man få en stolelift til Stolelifte etageejendomme?

Har du en bolig eller privat praksis, der ligger over stueetagen, så kan du både nemt og billigt løse eventuelle mobilitetsproblemer med en stolelift. Løsningen kan etableres på alle typer af trapper og fylder så lidt, at den ikke er til gene for de øvrige trappebrugere. 

Vil du vide mere?

Fik du svar på dine oftest stillede spørgsmål? Alle vores kunder fortæller os, at kunne køre ovenpå efter en lang dag, eller nedenunder ubesværet til morgen te, er en sådan nydelse, at de ville ønske de havde fået en stolelift tidligere.

Så hvorfor ikke kontakte os på tlf: 80 37 37 37 og bestille et gratis og uforpligtende besøg og se om vi kan installere en stolelift hos dig? Alle trapper er forskellige, hvorfor priserne kan variere afhængigt af din trappes design og dine individuelle behov.

Få et uforpligtende tilbud

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.