Blog

Flere ældre, men ikke flere ældreboliger

Antallet af pleje- og ældreboliger i Danmark er faldende.

Antallet af pleje- og ældreboliger i Danmark er faldende, selvom andelen af ældre vokser. Flere ældre ønsker at investere i at gøre deres eget hjem mere seniorvenligt, og det har vi stor erfaring med hos A/S A.P. Botved.

Tal fra Danmarks Statisk viser, at andelen af pleje- og ældreboliger siden 2010 faldet med tre procent, mens andelen af danskere over 67 er steget med 27 procent over de seneste ti år. Flere ældre vælger i dag at investere i at gøre deres eget hjem mere seniorvenlig blandt andet med installation af hjælpemidler som stolelifte.

– Manglen på ældreboliger får flere til at kigge på mulighederne for at få deres egen bolig til at fungere, så man kan blive boende, selvom man for eksempel bliver dårligt gående. Det kan være forbedringer i form af en elevator eller stolelift til trappen, der kan gøre hele forskellen, lyder det fra Mads Peter Poulsen, der er direktør i A/S A.P. Botved, der i mere end 90 år har leveret løsninger og udstyr til bevægelseshæmmede over hele landet, og hvor salget til private er steget betydeligt de seneste ti år.