Referencer

Stoleliften sikrede skovidyllen

Med konstatering af muskelbetændelse for 8 år siden skulle Bente Top sammen med manden Jørgen tage en svær beslutning: Skulle de sælge deres skønne gård eller finde en løsning.

Skovens stille ro

Skovens stille ro

Med konstatering af muskelbetændelse for 8 år siden skulle Bente Top sammen med manden Jørgen tage en svær beslutning: Skulle de sælge deres skønne gård eller finde en løsning, så Bente fortsat kunne bo i huset? De valgte at få en stolelift – til stor glæde for dem selv samt børn og børnebørn.

Vi elsker jo det her sted

Bente og Jørgen Top bor i et dejligt toplans hus lige ned til en skov i et smukt nordsjællandsk landskab. Egentlig er huset blevet for stort til dem, men børnene og børnebørnene er også vilde med at være der, så der er fyldt op næsten hver weekend. Det var derfor en utrolig svær beslutning, de skulle træffe, da Bente fik at vide, at hun led af en fremadskridende muskelbetændelse:

”Det er en langsomt udviklende sygdom, og så ved man, at det på et tidspunkt ender med, at man sidder i en rullestol. Indtil for ca. 1 år siden havde det dog ikke påvirket mig ret meget, men så begyndte jeg at gå med rollator, og det begyndte at blive hårdt at gå op og ned ad trapperne, for vi har jo soveværelse på 1. sal. Til sidst var det nærmest umuligt at komme ovenpå, selv om Jørgen hjalp med at trække mig op. Derfor begyndte vi at snakke om at lave et soveværelse til mig i et hjørne af stuen, sælge huset eller anskaffe en stolelift”, fortæller Bente.

Det bedste af alle alternativer

Efter at have spurgt venner og bekendte til råds, endte Bente og Jørgen med at få installeret en stolelift:

”Jeg fik en anbefaling fra en sygeplejerske og så desuden en reklamefilm på DK4, og så kontaktede jeg Botved”, forklarer Jørgen. 

”Der kom straks en medarbejder herud for at se, om det kunne lade sig gøre at installere stoleliften på trappen, og det kunne det heldigvis fint. 

Martin fra Botved koncentrerede sig om løsningen kunne dække vores behov og hvordan det hele kunne komme til at passe sammen. 

Og der synes jeg, at han var god. Han var seriøs gennem hele forløbet og vi fik en rigtig god rådgivning. Havde vi ikke fået stoleliften, havde vi ikke kunnet være her længere. Den løste problemet.”

”Ja, jeg er rigtig glad for stoleliften”, siger Bente. ”Den starter hernede i siden af entreen, så den er overhovedet ikke i vejen på noget tidspunkt. 

Og så kører den op og drejer, og drejer en gang til, og kører hen og stopper lige ud for min soveværelsesdør. Det er helt perfekt!”

Læs mere om Siena stolelift her https://opadtrappen.dk/stolelifte/siena/

En tryg og sikker hverdag

Stoleliften fra Botved har afhjulpet mange problemer i det daglige og givet Bente og Jørgen friheden tilbage:

”Vi har haft rigtig megen glæde af stoleliften, og det har vi stadigvæk. For vi har jo beholdt gården, og jeg kan fortsat gå ud i haven og ned til skoven og kigge. 

Og vi er vant til meget plads, så det bliver svært at flytte ind i noget mindre, det gør det altså”, konstaterer Bente. 

”Det vigtigste er, at jeg kan komme op og ned nu, når det passer mig. Før blev jeg så forpustet, når jeg skulle op om aftenen, at jeg måtte sidde et kvarters tid for at sunde mig bagefter. 

Stoleliften fungerer også rigtig godt, og vi har på intet tidspunkt oplevet problemer med den. 

Jeg sidder godt og føler mig helt tryk i den. Det er bare at trykke på kontakten og displayet, og så kører den. Jeg synes også, at det ser rigtig pænt ud, fordi det hele er hvidt derude, og stoleliften er også hvid, så det passer sammen. 

Og den fylder ikke noget, så man kan sagens gå på trappen også. 

Det har helt klart været pengene værd. Når man kan tillade sig det, så er det virkelig luksus.” ”Stoleliften forlænger helt klart friheden og ens muligheder for at blive i vante omgivelser”, bekræfter Jørgen.

”Og så synes jeg, at der var noget, der var lidt sjovt. Altså, vi har jo børnebørn, og dem har vi mange af, og de synes også, at den var sjov. 

Vi har dog ikke bare givet dem lov til at lege med den, men de skulle da prøve den, og der var flere af dem, der gav udtryk for, at de synes, at den var ’sej’ – og det er den jo egentlig også. 

Så den er absolut også blevet godt modtaget i familien.